Muffiny

Sluníčko nás konečně začíná hladit svými paprsky a k dokonalému pohlazení patří, alespoň podle nás ve VierMě, čokoláda. Je báječné schovat dobrou hořkou čokoládu třeba do muffinků a potěšit se s ní později, kdy se čokoládová chuť z trouby přímo rozlije. Moc rády se s vámi podělíme o fantastický recept..

čokoláda a kakao

                                      

 

                             Muffiny

  • 100 g  cukru
  • 120 g hořké čokolády
  • 2 lžíce kakaa
  • 125 g másla nebo rostlinného tuku
  • 170 ml mléka
  • 220 g polohrubé mouky
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 2 vejce

 

Troubu předehřejeme na 190 °C.

Změklé máslo, cukr a vejce ušleháme do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Promícháme. Naposledy přidáme mléko a vypracujeme hladké těsto. ( Ručně, nebo el. šlehačem). Poté opatrně vmícháme nastrouhanou čokoládu. Připravené těsto naplníme do formiček a pečeme 20 – 25 minut. Upečené a vychladnuté muffinky můžeme ozdobit dle vlastní fantazie..

upečené muffinky

Nutno dodat, že tento recept nepochází z rodinné pokladnice, ale byl nalezen v časopise Praktická žena 3 / 2010. Věřte, že byl za ta léta dostatečně vyzkoušen a prošel i u náročných jazýčků mnohých návštěv. Pokud tedy hledáte to pravé čokoládové pohlazení, již nepátrejte a pusťte se do pečení..

Praktická žena v akci

Čoládě zdar!

VierMa

Napsat komentář